OPLEIDING

 

1  - 2 -  3

Echt goedkoop is het natuurlijk niet. De meeste kosten zitten in de opleiding en wanneer je daar klaar mee bent, is het goedkoper. Hou er rekening mee dat het altijd duurder wordt dan je had gedacht; Ook leuker overigens... of heeft dat met elkaar te maken?!
Als je geld genoeg hebt, ga dan gewoon voor een PPL brevet ergens lessen op een cessna 150 oid. Voor ± € 14.000,- ben je klaar. Wanneer je discipline hebt, kan het ook in de USA voor € 6.000,- in 4 weken, incl. theorie. Dat is overdag vliegen; de rest studeren. Kijk en informeer hier.
In Nederland kun je ook een RPL brevet halen. Dit brevet is strikt genomen alleen geldig voor Nederland maar er zijn meer landen die dit brevet accepteren, mits goed verzekerd.
Met beide brevetten mag je dus bv met een cessna 172 vliegen. Een
Cessna 172 valt in de klasse SEP (Single Engine Piston)
Wanneer je kiest voor de klasse MLA (MicroLight Aircraft) wordt het pas goedkoop. Dit zijn toestellen waar je met maximaal 2 personen in kan. Dit is een overweging; Ga je vaak met z'n tweeën of gaat zoon, dochter of vriend ook elke keer mee? Er is best veel over te zeggen maar bel of mail mij anders gewoon even, dan vertel ik er meer over.